Har du en god hesteidé?

Har du en god idé, men ikke vet helt hvor du skal begynne? Du er ikke alene. Her kommer noen råd til deg. Selv for en innovasjonsnerd som meg selv kan det være vanskelig å få oversikt over hva man må gjøre for å få realisert en idé.

Det første du bør gjøre er å snakke med noen. Er det snakk om endringer på stallen? Snakk med noen i ledelsen, og hør gjerne med de andre i stallen om feedback på idéen.

Tenker du større? Det finnes en rekke ordninger hvor du kan få hjelp til å jobbe med idéen din. De aller fleste steder finnes det ulike innovasjonsinkubatorer og etableringssentre som hjelper med dette, helt gratis. Du kan også ta en telefon til kommunen eller Innovasjon Norge for tips til hvor du kan begynne. Er du student finnes det gjerne en rekke ordninger knyttet til skolen din.

Du vil kanskje ikke holde på med idéen din alene, og kanskje ikke i det hele tatt? Her gjelder det å bygge nettverk. Begynn gjerne med å høre med noen du kjenner. Husk at det gjelder å finne noen som har andre ferdigheter enn deg selv. Du finner også en rekke nettverksarrangementer på facebook og i tilknytning til ulike inkubatorer, universiteter og lignende. Her kan du få mange gode tips. Innovasjon Norge har mange slike arrangementer over hele landet.

Jeg håper dette kan hjelpe noen til å ta det første steget, slik at hobbyen vår kan bli enda bedre for både hester og folk!

I neste innlegg kommer jeg til å skrive om hvordan jeg selv gikk frem for å begynne å realisere idéen min om EquiConnector, en felles digital plattform for å finne ledig hest, rytter eller ridetime.

Har du noen idéer, eller kjennskap til noen kule hesteinnovasjoner? Selv synes jeg BUA Saddles og Megasus Horserunners er sykt kule innovasjoner!

https://hest.no/blog/?blid=1270691

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *