Økonomiansvarlig Hedda Kikut

Hei!
Mitt navn er Hedda Kikut, og jeg er nylig blitt ansatt her i EquiConnector som økonomiansvarlig. Jeg er nå på mitt 4 år på økonomi og administrasjon på UiA.
Nå skal jeg gi dere en liten intro om meg, og mitt hesteliv frem til nå!

Hest har jeg drevet med store deler av livet, og jeg begynte jeg å ri da jeg var 8 år gammel. Jeg begynte som mange andre på rideskole, først på Drøbak ridesenter så på Hasle ridesenter, før jeg flyttet til Skien som 11 åring og begynte å ri på Klosterskogen ridesenter. Sprang var alltid min favorittgren, men bare det å være i stallen har alltid vært som terapi for meg.

På klosterskogen ridesenter fikk jeg prøve meg på stevner, noe jeg syntes var utrolig morsomt! Jeg startet mye på en liten ponni som het Anabell. Vi ble blant annet klubbmestere flere ganger, noe jeg syntes var utrolig stas. I løpet av min heste-karriere startet jeg også noen dressurstevner, men det var definitivt sprang jeg likte best.

Når jeg var 14 år fikk jeg min første fòr-ponni. Dette var en ponni med mye egne meninger, hun het Surprice, var en Dansk sportsponni på 9 år. Surprice lærte meg masse, det ble mange eliminasjoner på stevner, men det gjorde at det ble ekstra gøy når vi fikk det til.

Etter at fôravtalen med Surprice gikk ut var det på tide å kjøpe seg en egen hest. Jeg brukte alle konfirmasjonspengene mine, og fikk litt ekstra hjelp av Mamma og Pappa. I Danmark fant jeg drømmehesten – den livlige 6 åringen Lucatoni. Han var en stor hest på 1.71 cm, og jeg var hverken stor eller sterk – noe som ba på utfordringer for oss. Likevel fikk vi med oss mange premier, spesielt i 1,10 og 1,20 klassene. Sammen startet vi opp til 1,30. Toni var en vilter type, og redd for nesten alt mellom himmel og jord – bortsett fra hindrene han skulle hoppe over. Han var også utrolig kosete, noe som gjorde at jeg knyttet meg enda mer til han.

Vi var også med på større stevner som AEG, Danish Christmas show, Drammen Spring Tour, Innendørs NM i både 2014 og 2015, Landsmesterskapet, Norgesserien, KM og mange elite og landsstevner. I tillegg til å ri og starte stevner med Lucationi – eller Toni som vi kalte han, var jeg også så heldig å få ri treneren min sin hest; Stald Mejse Iros. Iros er en Dansk ridehest som også er en utrolig god spranghest. Med han red jeg opp til 1,25 klasser.

Høsten 2016 skulle jeg flytte til Kristiansand å studere, og jeg valgte derfor å selge Toni for å få mere tid til skole, og ikke minst av økonomiske grunner. Etter det har det vært mye mindre hest i min hverdag, en tur i stallen i ny og ne blir det, men ikke i nærheten av slik det var før. Jeg gleder meg derfor veldig til å nå bli en del av EquiConnector – hvor jeg kan bruke utdannelsen min innenfor et firma som driver med noe jeg har og alltid har hatt interesse for. Hest er jo livets glede, og det finnes jo ikke noe bedre enn å gjøre det mer tilgjengelig for folk flest!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *